Hieronnat

Hierontahoidon voimakkuus ja laajuus mukautetaan aina asiakkaan tarpeiden ja kipualueen ja -tyypin mukaan. Käytän hieronnoissa klassisen- ja urheiluhieronnan tekniikoita, sekä pehmeitä mobilisaatiotekniikoita ja venytyksiä.

Voit tulla hierontaan myös rentoutumaan ja hakemaan itsellesi hyvää oloa.

Kotikäynnit

Voit sopia halutessasi hierontapalvelun tuottamisesta kotiisi. Matkahierontapöydän avulla laadukkaan hieronnan voi suorittaa myös kotonasi. Tällöin hierontahintaan lisätään kotikäyntilisä 10 €. Soita ja kysy lisää.


Klassinen-ja urheiluhieronta

Klassinen hieronta on käsin tehtävää kehon pehmytkudoksiin kohdistuvaa käsittelyä. Hierontaotteina käytetään sivelyä, hankausta, pusertelua, taputusta, täristystä ja ravistelua.

Urheilulajista riippumatta hieronta on tärkeä osa urheilijan lihashuoltoa, aivan kuten venyttely, ravinto ja riittävä lepokin. Urheiluhieronnassa perustana käytetään klassisen hieronnan otteita ja menetelmiä, joita sovelletaan ottaen huomioon urheilijan harjoitus/kilpailuohjelma. Näin pyritään saamaan paras mahdollinen hyöty urheilijalle sekä parantamaan suoritusta ja vähentämään vammautumisriskiä. Urheiluhieronnassa on myös omia eritystekniikoita, joissa käytetään paljon poikittaista venyttävää otetta sekä vastaliikettä.

Kylmä - ja lämpöhoidot

Esihoitona voidaan käytää lämpöpakkausta tai jäähierontaa tehostamaan hieronnan vaikutusta.

Lämpöpakkaus:
Lämpöpakkaus lämmitetään n.65- 70 asteiseksi lämpökattilassa ja asetetaan pyyhkeeseen käärittynä hoidettavalle alueelle n. 10-15minuutin ajaksi. Näin parannetaan hoidettavan alueen aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Myös lihakset muuttuvat pehmeämmiksi ja elastisimmiksi,. Lämpö tuntuu miellyttävältä ja rentouttaa. Samalla kun lämpöpakkaus on hoidettavalla alueella käsitellään jotain muuta aluetta. Esim. lämpöpakkaus niska - hartia aluelle -> hoidetaan alaselkää. Näin hoito on keskeytymätön sekä lämpöhoidon että hieronnan osalta.

Jäähieronta:
Jäähierontaa voidaan käyttää jos hoidettava alue on erityisen kipeä tai mikäli epäillään että alueella on tulehduksellista tilaa, revähtymää tms.

Jäähieronnassa käytetään esimerkiksi kertakäyttömukissa pakastettua vettä. Ota jääpala mukista, suojaa oma kätesi pienellä pyhkeellä ettet saa paleltumaa. Hoidettava alue on n.kämmenen kokoinen. Jäätä liikkutetaan hoidettavalla alueella hyvin kevyesti painaen. Huomaa että liikkeen on oltava jatkuvaa! Jääpala ei saa pysähtyä, paleltumavaara! Hoitoaika on n.10 minuuttia. Ensimmäisen 2-4 minuutin ajan tuntuu "kipua" mutta sitten hoidettava alue puutuu. Tunto palaa kudosten jälleen lämmetessä. Tämän jälkeen hoidetaan alue valituilla hierontaotteilla paitsi jos kysessä on akuutti trauma, revähdys tai muu hoidon este.